Welke Schrobmachine klaart bij U de klus?

U wilt een schrobmachine aanschaffen. Maar welke schrobmachine is geschikt voor uw toepassing?

Bij de aanschaf van een schrobmachine dient u met enkele factoren rekening te houden:

 • De oppervlakte en inrichting van de vloer
 • Het type vloer.
 • Het soort vervuiling.
 • Gezondheids- en veiligheidseisen
 • De schrobfrequentie.
 1. Oppervlakte en inrichting van de vloer
  Hoe groter het vloeroppervlak, hoe groter de reinigingsprestaties van een schrobmachine moeten zijn. U wilt bovendien tot in elke hoek schoonmaken. Wellicht ook onder meubilair of schappen. De keuze voor de juiste schrobmachine is daarom ook afhankelijk van de inrichting van de vloer.
   
 2. Type vloer
  Ook het type vloer speelt een rol. Voor een gladgestreken betonvloer bijvoorbeeld hebt u een schijfborstel nodig, voor een tegelvloer een walsborstel. Verder is het van belang te weten of de vloer bijvoorbeeld poreus is of voorzien van een kwetsbare toplaag/coating, die bij intensief schrobben kan beschadigen.
   
 3. Soort vervuiling
  Het type vloer in combinatie met het soort vervuiling bepaalt de keuze voor een geschikt reinigingsmiddel. Olie bijvoorbeeld vraagt om een ander reinigingsmiddel dan fruit. Het maakt ook verschil of er sprake is van lichte of zware vervuiling. Afhankelijk van de toepassing, kan het ook wenselijk zijn dat een schoonmaakmiddel aangenaam geurt. De aard en hevigheid van de vervuiling zijn eveneens van invloed op de keuze voor het type borstel of pad, die verkrijgbaar zijn in hardere en zachtere varianten.
   
 4. Bijzondere eisen
  In diverse omgevingen worden aanvullende eisen gesteld aan schoonmaakmiddelen, met het oog op mens, milieu en veiligheid. Extreem krachtige (chemische) schoonmaakmiddelen bijvoorbeeld zijn in de voedingsmiddelenindustrie en medische sector een no-go. Hier moet er worden gekozen voor een milder reinigingsmiddel.
   
 5. Schrobfrequentie
  Schrobt u dagelijks of wekelijks? De schrobfrequentie bepaalt, samen met het type vloer, of u beter schoonmaakborstels of –pads kunt gebruiken. Bij regelmatig schrobben volstaat een borstel meestal. Voor incidenteel schrobben zijn pads beter geschikt, met daarbij de opmerking dat deze vlugger slijten dan borstels.

Tot slot: tips voor een beter schoonmaakresultaat

Voor het beste schoonmaakresultaat, doet u er goed aan om te schrobben, waarbij u het water niet meteen opzuigt, waardoor het vuiloplossend vermogen toeneemt. Na enkele minuten schrobt u nogmaals en zuigt u het water op. Is de vloer erg vervuild? Ga dan aan de bovenkant zitten van de voorgeschreven mengverhouding (reinigingsmiddel/water). Thuis gebruikt u toch ook soms een drupje afwasmiddel méér voor de vuile vaat? Met vloeren is het niet anders. 

Wij adviseren tot slot de schrobmachines en schoonmaakmiddelen van Hako voor het beste resultaat.

Cleanol

Klik hier voor meer nieuws!