Wat kost de Intern Transport Truck U?

Kostenbeheersing - Vaste vs Variabele kosten

Bij de aanschaf van een nieuwe truck ligt de focus natuurlijk op de prijs. Dit is logisch, niemand wil onnodig geld uitgeven en hoe lager de prijs, hoe beter. Toch "de kosten na de aanschaf van een machine zijn een belangrijke factor. Hoe calculeert u deze?

De kosten die u maakt gedurende de levensduur vallen veel hoger uit dan het getal op het prijskaartje. Deze kosten kunt u best in de beslissing bij de aanschaf mee laten wegen.

Vaste kosten

De vaste kosten van een truck als afschrijving, rente en energiekosten zijn voorspelbaar en zijn helaas vrij lastig te beïnvloeden. Salarissen van de intern transportchauffeurs zijn onderhandelbaar, toch een goede chauffeur kan goud waard zijn in onze branche. Grote besparingen worden vaak niet gerealiseerd op de vaste kosten, u kunt zich beter concentreren op de variabele kosten.

Variabele kosten

Het is veel interessanter om de variabele kosten goed te bekijken. Variabele kosten worden door veel factoren beïnvloed. De infrastructuur in het magazijn, uitval van chauffeurs en trucks, reparatietijd en reparatiekosten zijn posten die misschien wel beter gestructureerd en efficiënter ingericht kunnen worden.

Een onderhoudscontract voor uw trucks is een basis, dit onderhoud kan men plannen op een voor de operatie gunstig tijdstip. Regelmatig onderhoud voorkomt uitval en verlengt de levensduur van de trucks. Uw medewerkers trainen verhoogt het bewustzijn van de medewerkers, verlaagt risicofactoren en vergroot de kennis van de trucks. Potentiële risico’s worden gesignaleerd wat het aantal schades af doet nemen, de basiskennis van de trucks zal zorgen dat men beter met de trucks omgaat wat de levensduur weer verlengt.

Handig om te weten is, dat 70% van de totale eigendomskosten van een intern transporttruck tijdens zijn levensduur verband houden met de chauffeur. Door u te concentreren op het verbeteren van de competentie en veiligheid van de bestuurder, verlaagt u dus de kosten.

Over het algemeen zullen de verbeteringen de productiviteit en het welzijn van uw medewerkers verhogen.  Wilt u meer lezen? Klik op onderstaande download.