Onderscheidend – de UniCarriers TX3 wint de IFOY-award 2019

UniCarriers wint opnieuw een International Intralogistics and Forklift Truck of the Year (IFOY)-award.

UniCarriers wint opnieuw een International Intralogistics and Forklift Truck of the Year (IFOY)-award. De UniCarriers TX3 elektrische heftruck is dit jaar de winnaar in de categorie ‘Heftrucks’. De IFOY-jury, bestaande uit 27 internationale vak journalisten, heeft de truck beoordeeld en uitgebreid getest. De IFOY Award 2019 werd uitgereikt in het Weense Hofburg. Voor UniCarriers is de TX3 de tweede truck serie op rij waarmee zij deze prestigieuze intralogistieke prijs wint.

Optimaal zicht rondom, uitstekende elektrische besturing en een aantal goed doordachte details - de conclusies van de IFOY-testers voorspelden de bevindingen van de IFOY-expert jury. De jury, bestaande uit ervaren vak journalisten uit de hele wereld, was volledig overtuigd van de TX3 en de ergonomische en veiligheidsaspecten. Jonas Tornerefelt, Executive Vice President Sales & Marketing bij UniCarriers Europe, nam de prijs in ontvangst: "We zijn erg blij dat onze TX3 indruk heeft gemaakt op de IFOY-testers en de jury. Dit bewijst eens te meer dat onze focus op ergonomie en veiligheid overtuigend is in de Europese markt voor industriële trucks". UniCarriers won in 2015 al de IFOY Award met de TERGO URS serie, in de categorie “Warehouse Equipment” imponeerde de hybride van de smallegangen- en reachtruck. 

Ergonomische eigenschappen en uitstekend zicht overtuigen de jury

De TX3-serie omvat heftrucks met een hefvermogen van 1250 tot en met 2000 kg en een maximale hefhoogte van 7 meter. In maart onderwierpen de IFOY-testers de genomineerde trucks aan een reeks praktische tests, waarbij vooral werd geëvalueerd hoe innovatief de voertuigen waren. Opmerkelijk zijn de ergonomische eigenschappen van de TX3, in het bijzonder de vrijdragende armsteun met het mini-stuurwiel die voor een natuurlijke lichaamshouding zorgen. Volgens de testresultaten kan dit een positief effect hebben op de gezondheid van de chauffeurs bij continu gebruik. Dit benadrukt en versterkt het al lang bestaande principe van UniCarriers dat de chauffeur een belangrijke spil is.

Op het gebied van veiligheid benadrukt het test team de vensters in het schutboord van de truck, deze zijn tot op heden uniek in de markt. Met de vensters verbetert UniCarriers het zicht op vorkpunten en de hoeken van de last zodat deze nauwkeurig en veilig opgepakt kan worden. Het algehele ontwerp van het chassis en de mast is gebaseerd op het UniCarriers ProVision-concept, dat een 360° panoramisch zicht biedt. Volgens de IFOY-testers is de TX3 comfortabel, veilig en eenvoudig te bedienen dankzij de verschillende andere details als de lage opstap en de volledig automatische elektrische rem. Kortom: "zeer goed geconstrueerd" aldus het testrapport. De TX3 heeft al de Red Dot Design Award 2018 ontvangen voor de uitstekende combinatie van design en functionaliteit en met de IFOY Award 2019 continueert de heftruck het succesverhaal.