Nieuwe pallettrucks van UniCarriers

Veilig en comfortabel laden en lossen

GESCHREVEN DOOR LOGISNEXT NEDERLAND

UniCarriers introduceert drie nieuwe pallettrucks met speciale aandacht voor ergonomie en diverse aanpassingsmogelijkheden. De wereldwijd actieve fabrikant van industriële trucks biedt de PLF, PLR en PLS modellen nu aan in drie verschillende lengtes en met twee verschillende hefcapaciteiten. De trucks zijn ontworpen om het laden en lossen, cross-docking, interne transporten en orderverzamelprocessen te vergemakkelijken. Dankzij het gepatenteerde TDS-concept (in aanvraag) bereiken de modellen ook hoge prestaties bij temperaturen onder het vriespunt en onder andere uitdagende omstandigheden. Lange service-intervallen resulteren in lage totale bedrijfskosten en een maximale inzetbaarheid.

Waar goederen worden geladen, verzameld en getransporteerd, zijn veiligheid en efficiëntie vaak met elkaar in conflict. De nieuwe UniCarriers pallettrucks zijn ontworpen om snel én veilig te kunnen werken. Door de inklapbare beschermbeugels van het PLF-model en het bestuurders beschermende platform van de PLR en PLS wordt de veiligheid gegarandeerd, zelfs als op hogere snelheden wordt gereden. De nieuwe pallettrucks bereiken maximale snelheden van 10 tot 12,5 km/u, afhankelijk van het gekozen stuurtype. De modellen zijn verkrijgbaar met een laadvermogen tussen de 2.000 en 2.500 kg en in de chassislengtes "Mini", "Junior" of "Senior". Gebruikers kunnen kiezen tussen Lithium-ion- of loodzuurbatterijen. Als alternatief op de standaard gefixeerde batterijen kan optioneel voor batterijrollen worden gekozen, om het wisselen van de batterijen in ploegendienst te versnellen.

Het frequent bedienen van een pallettruck kan op de lange termijn een negatief effect hebben op de gezondheid van werknemers. UniCarriers voorkomt dit met diverse ergonomische kenmerken zoals een lage instap en ergonomisch gevormde disselkoppen. Deze kenmerken stellen werknemers in staat om het voertuig veilig en eenvoudig te bedienen. Bovendien bieden het opklapbare platform van het PLF-model en het bestuurders beschermende platform van de PLR en PLS een hoge mate van demping, die ook individueel kan worden ingesteld voor een beter comfort tijdens het rijden.

TDS-concept: hoge prestaties zonder veiligheidsrisico’s

Het doel van het gepatenteerde TDS-concept van UniCarriers is maximale tractie, demping en stabiliteit. Zelfs op natte en ongelijke ondergrond blijft de remweg kort en zijn hoge rijsnelheden mogelijk zonder dat de wielen doorslippen, hoe zwaar de pallettruck ook beladen is. Speciaal ontwikkelde zwenkwielen in combinatie met de dempende werking van het aandrijfwiel minimaliseren trillingen. Door de asymmetrische positionering van de zwenkwielen wordt de demping verbeterd, aangezien niet alle wielen bij een oneffenheid tegelijkertijd worden geraakt. Tegelijkertijd combineert het ontwerp van de zwenkwielen demping met een goede zijdelingse stabiliteit. Daardoor behouden zwaar beladen pallettrucks hun prestaties; zelf in bochten. Dankzij een servicevriendelijk ontwerp en lange onderhoudsintervallen zorgen de nieuwe pallettrucks voor een maximale inzetbaarheid en lage totale bedrijfskosten.

 Een scala aan stuur opties