Next level - emissie naar Stage V

of overstappen op (zwaar) elektrisch

GESCHREVEN DOOR LOGISNEXT NEDERLAND

De Stage V richtlijnen bepalen dat heftrucks met dieselmotoren moeten beschikken over een uitlaatgassen-nabehandeling. Deze wetgeving geldt al veel langer voor auto’s en vrachtwagens. Voor diesel heftrucks tot 8 ton is er een verbod op binnen gebruik en in buitensituaties moeten diesel voertuigen en arbeidsmiddelen uit gefaseerd worden, dit alles om de blootstelling aan dieselmotoren-emissie door werknemers te beperken.

Nog diesel aangedreven heftrucks in de logistieke operatie? Dan is het aan te raden om de richtlijnen hier op na te zien. Vanuit het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is een handhavingstraject ingezet. Klik hier voor de richtlijnen en publicatie vanuit de inspectie SZW.

Voor de diesel heftrucks in de zwaardere tonnages zijn er voldoende alternatieven op de markt als trucks met LPG-motor voorzien van een katalysator of trucks met elektromotoren.

Elektrische trucks tot en met 5 ton zijn al ingeburgerd in de intern transportmarkt, voor het zware segment waren deze nog een uitzondering. De laatste jaren hebben deze elektrische trucks vanaf 6 tot en met 18 ton ook een sterke ontwikkeling doorgemaakt. De aandacht voor ergonomie en bestuurderscomfort is zichtbaar aanwezig en bovenal worden deze machines steeds compacter en wendbaarder.

Meer weten over onze range zware elektrische trucks? 

Montini product case