Klant aan het woord: D&D Verhuur

Zo’n 21 jaar geleden begon het als het uit de hand gelopen hobby van Jo Dorscheidt: het organiseren van een wielerwedstrijd in Kerkrade, de Eurode Omloop. Zoals gebruikelijk bij een dergelijk evenement moesten er dranghekken komen om het publiek op een veilige manier op afstand te houden. Daar zag Jo wel brood in. Samen met zoon Huub richtte hij D&D Verhuur op, een verhuurbedrijf in mobiel hekwerk.

Huub Dorscheidt vertelt: “Onze eerste investering bestond uit 100 stuks. Daarmee konden we 250 meter afzetten. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een van de grootste spelers in de markt, met maar liefst 34 kilometer aan dranghekken. Sinds een aantal jaren sta ik alleen aan het roer.”
 

Internationale evenementen
“We zijn tot in Curaçao geweest met onze dranghekken, maar voornamelijk leveren we in Nederland, Duitsland en België”, zegt Huub. “Denk aan bekende evenementen als de Nijmeegse Vierdaagse, de start van de Tour de France, zowel in Valkenburg, Rotterdam als in Brussel, en de Giro in 2015. Ook de marathons van Düsseldorf, Keulen en Eindhoven voorzien we van dranghekken. Denk daarnaast ook aan carnavalsoptochten. Dit jaar stond ons materieel in zeventien plaatsen tijdens die dagen”, vertelt Huub Dorscheidt. Inmiddels verhuurt het bedrijf ook andere producten. Huub vervolgt: “Bij calamiteiten, zoals brand, straatafzettingen of verkeersongelukken, komen wij ook in actie met het plaatsen van bijvoorbeeld tijdelijke verkeersvoorzieningen. Ook daarin is ons assortiment fors gegroeid.”

UniCarriers LX35 heftruck
Huub: "Twintig jaar geleden kochten we onze eerste heftruck bij Frissen Intern Transport. In februari van dit jaar werd deze ingeruild voor onze laatste aanwinst, een UniCarriers LX35 LPG hefruck, geheel in onze bedrijfskleuren gelakt. Ik kan geen verkeerd woord over Frissen bedenken. Ze leveren prima service door goede monteurs die allemaal fijn in de omgang zijn. Ze doen altijd wat gevraagd wordt, steeds in goed overleg. Kortom 100% tevreden."